birma blogg

birma blogg

Om mina sötnosar...

Här kommer jag skriva om mina 5 katter (4 heliga birmor och 1 maine coon) Dom heter Charlie, Mindy, Kelly, Havanna och Balou.

Apollon 2005-05-01--2009-04-01

kattPosted by Pirpa Wed, April 01, 2009 17:45:39

Det är med stor sorg jag skriver det här ...

Imorse klockan 0900 avlivades vår Apollon på Ultuna djursjukhus, troligtvis pga RCM. Han hade inga smärtor, det känns skönt att veta.

Jag vaknade av att han kräks, inget konstigt med det, han har alltid varit duktig på att få upp hårbollar. Sen kräks han igen, då kom det en hårboll. När han går iväg märker jag att han går lite vingligt...märkligt, han hade kanske legat på nåt konstigt sätt men jag blir orolig. Med tanke på att vi ju förlorade Cleo för ett par år sen i RCM och de symtomen började med att hon kräktes och inte kunde stödja på sina ben. Apollon gick och la sig under matbordet, de andra katterna kom fram och nosade på honom, tyckte säkert att han betedde sig konstigt. Jag inser att allt inte står rätt till. Sen ska han gå ut i hallen och släpar sina båda bakben...

Jag ringde Ultuna och vi åker in. Han sover i kattburen i bilen, som han brukar göra. Väl framme lyssnar veterinären på hjärtat och säger att det inte låter bra. Han har ingen cirkulation i bakbenen, de är kalla. Så jag tog det tunga beslutet att låta honom somna in, att inte utsätta honom för mer undersökning som säkert skulle stressa upp honom och han kanske skulle få ont under tiden.

Ett av mina jobbigaste beslut någonsin. Men med tanke på att han har avkommor som dött av RCM och att det inte finns nån behandling för den hjärtsjukdomen så var det rätt beslut.

Nu leker han i himlen med Cleo, Evita och lilla Gwendolyn. Och alla andra katter förstås.

Vila i frid min älskade vän! Vi kommer alltid att minnas dig och ditt gos, dina bus-stunder med dom andra här hemma, ditt kurrande när du varje kväll somnade bredvid mig, ditt snälla sätt mot alla kattungar vi haft...

  • Comments(3)//birmablogg.convalmores.se/#post66